Komemoracija povodom smrti glumca Mirka Babića održana je u subotu, 14. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Na komemoraciji su govorili direktor Knjaževsko-srpskog teatra i glumac Miloš Krstović, predsednik Skupštine Grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i prvakinja Drame Knjaževsko-srpskog teatra Nada Jurišić.

Glumci Sanja Matejić, Čedomir Štajn i Aleksandar Milojević pročitali su izbor telegrama saučešća upućenih Knjaževsko-srpskom teatru i porodici preminulog kao i oproštajna pisma dramaturškinje i pozorišne kritičarke Dragane Bošković, teatrologa i pozorišnog kritičara Aleksandra Milosavljevića, glumca iz Virovitice Igora Goluba i glumca Bratislava Slavkovića Keše. Glumac iz Kruševačkog pozorišta Dejan Tončić pročitao je oproštajno pismo rediteljke i upravnice Narodnog pozorišta iz Beograda Ivane Vujić.

Prvak Drame Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca Mirko Babić preminuo je 12. novembra, a biće sahranjen u subotu, 14. novembra u 13 časova na Varoškom groblju u Kragujevcu.

tekst i foto: Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac