Kragujevački frizeri danas na zatvorenom bazenu naše sugrađane šišaju za malu Minju. Oko 15 muških i ženskih frizera iz Kragujevca svoje usluge obavljaju besplatno a svi koji dođu, šišanje ili feniranje mogu platiti dobrovoljnim prilogom. Humanitarnu akciju koja se organizuje uz poštovanje svih epidemiloških mera podržao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i njegovi saradnici.

Ovu akciju su pre svega podržali dobri ljudi, nezavisno od toga da li su frizeri ili funkcioneri, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Svako od nas svojim učešćem daje lični pečat, a kao otac troje male dece znam koliko je značajno da se Minja sačuva i izleči. Uz zahvalnost svima koji su došli gradonačelnik Dašić je izrazio zadovoljstvo što se humanitarna akcija odvija veoma uspešno i poručio da na ovaj način omogućavamo Minji da uspe u svojoj borbi.

U akciji „Šišamo za malu Minju“ trebalo je da učestvuje oko 30 frizera iz Kragujevca i drugih gradova, ali zbog epidemiološke situacije, učešće su uzeli  samo kragujevački frizeri, koje je okupio dugogodišnji frizer Nebojša Radosavljević. Imajući u vidu da u akciji prikupljanja sredstava za lečenje male Minje učestvuju i ugostitelji i muzičari, došao sam na ideju da i mi frizeri damo svoj doprinos kako bi pomogli i prikupili što više novca, kaže Radosavljević. Za proleće, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, on najavljuje veliku akciju u kojoj će učestvovati oko 150 frizera, a prilog koji tada budu sakupili biće namenjen bolesnoj deci.

izvor i foto : https://www.kragujevac.rs/