Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da treba razdvojiti ono što se dešava u obrazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu i naglasio da se pominje ideja da raspust počne ranije za sve učenike, 21. decembra i da traje do 20. januara, čime bi se pokrili svi praznici.

„Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom – brojke su po statistici zanemarljive, ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja, ne iz obrazovnog sistema jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou“, rekao je Ružić u izjavi za RTS.

Dodao je da je Krizni štab referentan za preporuke, Vlada donosi odluke, a jedinice lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu.

„Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn nastavu. Pominje se ideja da se unificiraju kalendari AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta, da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici“, istakao je Ružić.

izvor i foto: https://jugmedia.rs/