Grad Kragujevac, uključio se u veliku humanitarnu akciju slanjem SMS poruka, za malu sugrađanku Minju Matić. U Kragujevcu je održana konferencija za medije,na kojoj je Predrag Stevović,član
Gradskog veća za sport ,najavio veliku humanitarnu akciju za malu Minju Matić. Grad Kragujevac kao grad sporta, nažalost u ovim uslovima kada je pandemija u velikom porastu u celoj zemlji,  ne može sportskim aktivnostima i akcijama da doprinese skupljanju sredstava za zahtevnu operaciju male sugrađanke.

Zamisao ove akcije ogleda se u sledećem: pošaljete 3 (tri) SMS-  poruke  sa naznakom 845,  na br. 3030.  Nakon toga, napravite svoju fotografiju, pošaljete SMS poruku na broj telefona 064/4588473 “SPD Radnički” Kragujevac. Fotografiju  osobe koja je poslala SMS poruku,marketing služba, “SPD Radnički” Kragujevac će odštampati i istu postaviti na tribine SBB Hale jezero  i tribine stadiona “Čika Dača”.

Stadion “Čika Dača” ima 15000  i Hala jezero 3.750, sedišta, što predstavlja cifru od 19 000 sedišta. Slanjem minimum 3(tri) SMS poruke, prikupilo bi se  11.400.000. dinara. što bi bila značajna donacija, da se u što kraćem roku dođe do cifre koja je neophodna da Minja ode blagovremeno na lečenje. Ovom akcijom ,pomažemo i dajemo podsticaj ne samo maloj sugrađanki već i našim spirtistima.

-Svi uspešni sportisti grada Kragujevca zajedno sa gradonačelnikom, pozivaće  naše sugrađane, političke subjekte, javne ličnosti, sve ljude dobre volje, da podrže ovu akciju. S toga verujem da će akcija biti uspešna ,jer , Kragujevac je grad snage,humanosti i velikog srca,. rekao je za medije Predrag Stevović,član Gradskog veća za sport,grada Kragujevca.

tekst i foto:Dušica Jokićević