Ženski omladinski rukometani klub Jagodina takmiči se 12 godina u najelitnijim domaćim, regionalnim i evropskim takimičenjma. Treću godinu zaredom ŽORK Jagodina je najbolji srpski ženski rukometni klub.
 
Veliki doprinos medaljama koje je osvojila reprezentacija Srbije dale su rukometašice Jagodine. Nikada reprezentativne obeveze nisu podređivale klupskim, naprotiv reprezantacija je čast i uspeh i našeg kluba. Najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o finansijskoj pomoći malim sportovima pozdravili smo na svaki način. Međutim, kada se ingerencije spuste na niži nivo, odnosno
 
Rukometni savez Srbije, onda je po pitanju finansijske pomoći drastična razlika na muški i ženski rukomet. Reč je o klasičnoj disktriminaciji ženskog sporta i to od ljudi koji se bave tim sportom. U prvom stepenu takmičenja muški klubovi dobijaju po 5,5 miliona dinara, dok žene  dobijaju 2,5 miliona, drugi stepen muški million, žene 600. hiljada dinara. Politika Rukometnog saveza Srbije je da ženski klubovi za službena lica ( sudije, delegate,kontrolori…) izdvajaju  90 odsto od cene koju naplaćuju muškim klubovina, slično je za članarinu i ostale obaveze ženskih klubova prema Savezu.
 
Međutim, kada se deli državna pomoć muški klubovi dobijaju duplo vise od ženskih, a u apsolutnim brojkama ta razlika je još izraženija, jer ima više klubova u muškim ligama. Zbog maćehinskog odnosa RSS iz ženskog rukometa su isčezli sponzori, direktni tv prenosi takmica najbopljih ekipa su jednom godišnje, dok je situacija u muškom rukometu drastično drugačija.  Evropski standard izdvajana novca za muški i ženski sport je 60:40, u Jagodini te razlike ne postoje, jer klubovi dobijaju sredstva prema ostvarenim rezultatima, bilo da su muški ili ženski sportovi u pitanju.
 
Zahtevamo od RSS da pod hitno promeni diskriminatornu odluku o raspodeli državnih sredstava klubovima i uskladi je sa rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odnosno da načelo ravnopravnosti bude zastupljeno, ipak je reč o sredstvima građana Srbije.  Ponavljamo, odlukom RSS muški klubovi dobijaju duplo više novca od ženskih, a ostvaruju znatno skromnije rezultate u rukometnom sportu. Rezultati moraju da budu merilo za državnu pomoć, a ne lični motivi. Inciraćemo promenu zakona u tom smislu, kako bi muški I ženski psortovi bili ravnopravniji po pitanju finansiranja I da ne zavise od milosti moćnika u savezima.
 
izvor:Predsednik ŽORK JAGODINA Aleksandra Miladinović
foto: http://www.zorkjagodina.com/