Poštovani,
 
Sa izuzetnim zadovoljstvom Vas obaveštavam o izuzetnom sportsko-humanitarnom događaju pančevačkih ultramaratonaca i maratonaca.
 
Njih četvoro predvođeni srpskim reprezentativcem u ultramaratonu će sutra, nedelja, 13. decembar u ranim jutarnjim satima, pre svitanja u 04:00 h startovati u Pančevu  i nakon 16 sati provedenih na drumu stići u Kragujevac oko 20:00 h.
 
Usput će im se pridruživati trkači i rekreativci iz gradova sa i oko rute: Smedereva, Požarevca, Velike Plane, Topoole, Batočine… a od Batočine shodno formi i mnogi KG trkači koji će im praktično biti domaćini.
 
Cilj je na centralnom gradskom trgu kod Krsta gde će ih dočekati i otac male Minje kojem će uručiti simboličnu štafetu sa željama za srećan put i uspešno ozdravljenje.
 
SPD “Radnički” je otvorilo vrata “Iskre” u kojoj će humani ultramaratonci biti smeštenim u “Iskri” će se okrepiti i prenoćiti.
 
Maserske usluge će im kao svoj doprinos pružiti maratonac Dejan Cvetković iz Batočine a za obroke se takođe u svojstvu donatora pobrinuo ugostiteljski objekat “Biblioteka kod Milutina”.
 
Pošto su prodajom kilometara ultramaratonci i premašili neophodnu cifru jer je novac u datom momentu već obezbeđen, preostale donacije usmeravaju za lečenje malog Olivera što će zvanično saopštiti u Kragujevcu.
 
Zbog pozitivnog testa na covid, na žalost ne mogu da uzmem učešće iako sam se uvek rado odazivao na poziv ove grupe sa dugom humanitarnom tradicijom ali ću u uslovima izolacije svoj doprinos dati u delu koordinacije, tako da ću Vam u svakom momentu biti na raspolaganju za sve informacije.
 
Ove dobre ljude sam upoznao trčeći svoju seriju “55 maratona za 55 uzastopnih dana” kada su sa mnom istrčali celu 15. rutu na relaciji Zrenjanin-Pančevo.
 
Ove slike sam objavio na svojoj fb strani prema kojoj Vam prosleđujem link i slobodno ih možete koristiti za eventualno pokrivanje informacije na sajtu ili u TV prilozima.
 
izvor i slike: Goran Nikolić