Danas je u Gradskoj upravi potpisalo  ugovore pet udruženja koja su svojim projektima prošla na Javnom konkursu koji je bio raspisan za finansiranje/ sufinansiranje projekata  udruženja organizacija u oblasti socijalne zaštite na teritoriji grada Kragujevca.

Tako od ukupno 10 (deset) Udruženja koliko je učestvovalo na Javnom konkursu pet je  dobilo novčana sredstva i to:

  • Udruženje paraplegičara i kvadriolegiča,,Kraguj”;
  • Udruženje roditelja lica sa posebnim potrebama ,,Egal”;
  • Udruženje osoba sa amputacijama Kragujevac;
  • Udruženje distrofičara Šumadijskog okruga i
  • Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara ,,,” Šumadija”.

Inače,novčana sredstva u iznosu od 1.000 000 dinara Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2021.godinu Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima  opredelila  je za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja /organizacija iz oblasti socijalne zaštite.

Potpisivanju ugovora sa predstavnicima Uduženja  koja su prošla na konkursu za dodelu novčanih sredstava u Upravi grada, prisustvovala je  Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Tom prilikom,rekla je, da se nada da će udruženja  koja su danas potpisali ugovore ,dobiti motivaciju da još više svojim aktivnostima opravdati dobijena sredstva ,da će im ista značiti na promovisanju svojih udruženja i njihovoj ,,vidljivosti” u društvenoj zajednici,boljoj edukaciji i inkluziji svojih članova kao i na novim projektima za unapređenje i bolje uslove života osoba sa invaliditetom.

tekst i foto: Dusica Jokićević