Dvodnevna manifestacija pod sloganom , Za bezbedan Kragujevac”” organizatora i domaćina NVO ,,Posle kiše”” i ove godine ,u sportsko edukativnom duhu održana je na sportskim terenima kod Sokolane u naselju Stara radnička kolonija.

Predsednik udruženja,,Posle kiše” Dušan Mirić je za Humanitarni radio rekao da su se ove godine potrudili,sobzirom da prošle godine zbog pandemije nije bilo moguće, daju svoj doprinos na najbolji mogući način organizovanjem ovakve manifestacije u gradu.

Tako da su ovom događaju prisustvovali mnogi predstavnici gradskih institucija ,mediji, pripadnici Policijske uprave Kragujevac, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i mnogi drugi…
Primarni cilj i ovog puta je bila poruka društvu, da i lica koja su odslužila kaznu zatvora zbog nekog krivičnog dela, mogu biti ravnopravni članovi društvene zajednice i da im se da šansa, uključivanjem u životne tokove, da ne bi došli u situaciju da nastave sa društveno neprihvatljivim i zakonom kažnjivim ponašanjem.

Koncept manifestacije je bio ne samo sportskog već i edukativnog karaktera, pa u tom smislu je održana i edukativna radionica za decu i omladinu na temu bezbednosti, imajući u vidu kraj školske godine i predstojeći raspust., pod nazivom ,, Primeni prvu pomoć,spasi život”” učešćem stručnog kadra Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji su pokazali kako i na koji način se može pružiti pomoć.

,Sportski deo je obeležen je nadmetanjem prijavljenih ekipa, igranjem basketa ,3 na 3 i malim fudbalom .

Ovo je još jedna u nizu poruka, da mora postojati povezanost svih organizacija i institucija grada na još boljoj prevenciji društveno neprihvatljivog ponašanja.
Događaj je pored sporta i edukacije, obeležen i akcijom prikupljanja novčanih sredstava za lečenje matičnim ćelijama sugrađanina Dušana Ostojića.

tekst: Dušica Jokićević