Kragujevac je danas bio domaćin prve ovogodišnje nacionalne izložbe pasa koja se održava 17. put. U Velikom parku okupilo se oko 360 izlagača iz zemlje, regiona i sveta kako bi Kragujevčanima i sudijama iz Jagodine, Beograda, Gornjeg Milanovca, Ukrajine i Poljske, predstavilo 75 rasa pasa. U ime grada Kragujevca koji je pružio podršku u organizaciji, izložbu je otvorio Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju.

Višestruko nam je značajan današnji dan pre svega zbog kinologa i ljibitelja pasa, a sa druge strane što nam današnja manifestacija pokazuje da se život polako vraća u naš grad, kazao je Kovačaević. U prilici smo da posle dužeg vremena građanima Kragujevca priredimo izložbu pasa a samim tim i jedan sadržajan dan u jednom od naših omiljenih šetališta, Velikom parku. Uveren sam, kazao je Kovačević da će uživati i građani i takmičari.

Kovačević je izrazio posebnu zahvalnost izlagačima iz inostranstva koji su u ovim otežanim uslovima, pronašli mogućnost da dođu u Kragujevac, i pokažu da ljubav koju gaje prema psima prevazilazi sve probleme.

Posle godinu i više dana ovo je prva izložba u Srbiji, a u isto vreme još jedna se održava u Bečeju, što znači da smo probili led, kazao je Mirko Marković, predsednik Kinološkog društva „Lepenica“ koje je organizovalo ovu manifestaciju. Bez obzira na to što je ovo nacionalna izložba, učešće su uzeli i izlagači iz Rusije, Španije, Poljske, Bugarske i bivših jugoslovenskih republika. Prema oceni
Markovića, teren je odličan, ringovi prostrani, a sudije sa velikim iskustvom, tako da očekujem da izlagači budu zadovoljni, isto koliko smo i mi kao domaćini.

izvor i foto:Press centar www.kragujevac.rs