Da  kao grad  imamo talentovane učenike i da za njihove  uspehe,  rad i talenat treba da bude upoznata i naša javnost, jeste današnji prijem u Svečanom salonu Skupštine grada. Zatoje danas, član Gradskog veća za obrazovanje, DušanAleksić, organizovao svečani prijem za učenike Prve kragujevačke gimnazije  i njihove mentore. Današnji prijem je ujedno i prilika da se čuje i vidi kako i na koji način se posvećuje pažnja i radi  sa učenicima kojisu talentovani i željni znanja i da svoje znanje odmere sa učenicima iz regiona.

Tri učenika su  svojim znanjem i osvojenim nagradama plasirali na predstojeću Srpsku olimpijadu iz fizike, a učenici trećeg i četvrtog razreda, osvojenim nagradama su stekli uslov nepolaganja prijemnog ispita prilikom upisa željenog fakulteta. Na pitanje novinara, šta je potrebno da bi se došlo do tog nivoa znanja, učenici i njihovi mentori su naveli,da je potrebno mnogo, mnogo rada, učenja, radnih subota provedenih u školi, ali iznad svega talenat, ljubav i interesovanje i onda i odlični rezultati  ne izostaju.

Profesor Nemanja Momčilović je istakao da, on i njegove kolege iz ovih predmeta, su uvek tu da pomognu, da prepoznaju talenat, volju i rad učenika da ih motivišu i uliju samopouzdanje ,ali iznad svega, je rad i trud učenika, zbog čega oni kao profesori imaju želju i entuzijazam da idu dalje i rade više, s obzirom na izuzetne rezultate i osvojene nagrade na republičkim takmičenjima, što je veliki uspeh ne samo učenika nego i samoj profesora. Svojim znanjem ova deca su spremna za bilo koji evropski, ili svetski Univerzitet, istakao je prof Momčilović

Učenici Prve kragujevačke gimnazije su u jednoj  ozbilnoj konkurenciji i velikom broju učesnika, kako učenika poznate Matematičke gimnazije iz Beograda i učenika specijalizovanih odeljenja iz čitave Srbije, uspeli da osvoje nagrade u dve kategorije : Alfa- program Matematičke gimnazije i Beta– program prirodno-matematičkog smera gimnazije i programi informatičko, odeljenja. Za osvojene nagrade i prva druga i treća mesta u različitim kategorijama, učenicima i mentorima, Dušan Aleksić, većnik za obrazovanje grada Kragujevca, uručio je poklone i poželeo mnogo sreće i uspeha u narednim takmičenjima.

tekst i foto: Dušica Jokićević