Usredu 17. avgusta, u večernjim satima sprovedena je još jedna akcija suzbijanja larvi i odraslih komaraca u kojoj je učestvovalo šest specijalnih vozila, dok je sledeća akcija suzbijanja larvi komaraca planirana za septembar.

Programom sprovođenja preventivne sistematske deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije na teritoriji grada Kragujevca za 2022.godinu je propisano da se larvicidni tretmani izvode kontinuirano u periodu april – avgust 2022. godine, šest akcija u periodu mart – april 2023, dve akcije, kao i pet akcija suzbijanja odraslih formi komaraca u periodu maj-septembar 2022. godine.

Na osnovu Programa sprovođenja preventivne sistematske deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije za 2021. godinu, na teritoriji grada Kragujevca ove godine obavljene su akcije suzbijanja larvi komaraca i suzbijanja odraslih komaraca 18. marta i 6. aprila.

Na osnovu Programa sprovođenja preventivne sistematske deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije za 2022. godinu na teritoriji grada Kragujevca obavljene su akcije suzbijanja larvi komaraca i suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje dana 24. maja, 29. juna  i 20. jula.

U okviru akcije koju sprovodi Republika Srbija na teritoriji grada Kragujevca firma Eko dez Beograd sprovela je dve akcije suzbijanja larvi komaraca i suzbijanja odraslih komaraca dana 1. i  2 jula, kao i 4. avgusta 2022. godine.

izvor i foto: www.kragujevac.rs