U organizaciji NVO Posle kiše održana je četvrta sportsko – edukativna manifestacija „Za bezbedan Kragujevac“. Osim turnira u fudbalu za decu, organizovan je i radni sastanak na kome su pored predstavnika udruženja Posle kiše prisustvovali članica gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović, iz kancelarije zaštitnika građana lokalni ombudsman Jelena Milivojević, Snežana Kalajanović i Ivan Kovačević, Tatjana Spasić iz Savetovališta za mentalno zdravlje kragujevačkog Doma zdravlja, kao i Nenad Savović iz Policijske uprave u Kragujevcu. Glavna tema sastanka bila je prevencija kriminaliteta kod dece i mladih kroz umrežavanje institucija i organizacija.

Učesnici sastanka iskazali su spremnost da intenziviraju napore ka smanjenju maloletničke delinkvencije i kriminaliteta mladih u Kragujevcu. Zbog toga će pokrenuti inicijativu za formiranje tima za povećanje bezbednosti dece i mladih i prevenciju kriminaliteta. Vremena za čekanje više nema, tako da će prvi korak biti zakazivanje sastanka sa predstavnicima svih institucija i organizacija u gradu koje mogu da pomognu u rešavanju ovog sve većeg problema. Cilj je donošenje i usvajanje lokalnog protokola o intersektorskoj saradnji institucija.

U okviru manifestacije održan je i turnir u fudbalu za decu, na kome je učestvovalo nekoliko stotina dece, kako iz Kragujevca tako i iz drugih opština. Pobednik ovogodišnjeg turnira je ekipa FK Vašarište iz Kragujevca.

Udruženje Posle kiše će i dalje nastaviti da ostvaruje svoj primarni cilj, a to je podrška licima nakon izlaska iz zatvora da ne ponove krivična dela, ali će sprovoditi i aktivnosti usmerene ka prevenciji kriminaliteta kod dece i mladih sa željom da deca i mladi ne dožive sudbinu kakvu su imali stariji članovi udruženja.

izvor: www.kragujevac.rs