Povodom Međunarodne nedelje gluvih, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović posetio je Udruženje gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga Kragujevac i razgovarao sa njegovim predstavnicima i članovima. Povod za sastanak bili su i uspesi Sportskog društva gluvih Kragujevac koje je u okviru ovog udruženja, kao i težnja Grada da prepozna i reši neke od problema s kojima se članovi udruženja suočavaju.

Grad želi da nastavi da pruža podršku ovom veoma vitalnom i jakom udruženju, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Članovi Sportskog društva gluvih Kragujevac ostvaruju fantastične rezultate. Samo tokom septembra meseca osvojili su pet pehara, što je nesumnjivo sjajan rezultat.

Želimo da promovišemo sportske vrednosti, kao i da promenimo pristup amaterskom sportu. Članovi ovog udruženja su samo tokom septembra osvojili pet pehara, što je sjajan rezultat. Želimo da na ovaj način pokažemo da sport nije samo za profesionalce i mlade ljude, već za celokupnu populaciju i naše društvo u celosti. Grad Kragujevac je udruženju gluvih uvek pružao podršku i nastaviće da to radi i u budućnosti, istakao je Stevović.

Sportsko društvo gluvih Kragujevac osnovano je 1954. godine i okuplja sportiste oštećenog sluha svih uzrasta, rekao je Ivan Bogdanović, sekretar Sportskog društva gluvih Kragujevac.Takmičimo se u raznim disciplinama, a ove godine smo najviše uspeha imali u futsalu na prijateljskim turnirima u Beogradu, Subotici i Kragujevcu. U periodu od maja do avgusta ove godine, osvojili smo tri prva mesta, a ekipa veterana je osvojila treće mesto.

Muška ekipa u stonom tenisu je prošle nedelje odbranila naslov državnog prvaka, dok je ženski tim osvojio treće mesto. Naš član Milomir Pavlović je odbranio naslov državnog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji.

U avgustu je naša ekipa ribolovaca na Bovanskom jezeru osvojila drugo mesto na Državnom prvenstvu za gluve. Muška ekipa u odbojci na pesku je osvojila prvo mesto u Beogradu. Sledećeg vikenda nam predstoji Državno prvenstvo u futsalu koje će se održati u Čačku.

Za naše Udruženje i Sportsko društvo je veoma važno da je Grad prepoznao naš trud i sportske uspehe. Važno nam je da se stekne uvid i šira slika o radu Sportskog društva, kao i o problemima s kojima se suočavamo.

Drago nam je da vidimo da imamo povratnu reakciju i da postoji dobra volja Grada da nastavi da nam pruža podršku. Mi ćemo težiti ka tome da naša saradnja s Gradom bude sve bolja u cilju da se promoviše sport i da udruženim radom pokažemo da je Kragujevac grad sporta, poručio je Bogdanović.

izvor: www.kragujevac.rs