Pozivaju se svi građani da prisustvuju Javnom forumu-radionici za izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Kragujevca i opština Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac, koji će se održati 29. maja, u sali Skupštine grada Kragujevca, sa početkom u 14.30 časova.

Grad Kragujevacje sa partnerskim opštinama iz Šumadijskog okruga i Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja započeo izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Kragujevca i opština Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac, u okviru programa Evropske unije za lokalni razvoj – EU PRO Plus, koji za jedan od rezultata ima osnaživanje kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou

za primenu instrumenata integralnog teritorijalnog razvoja, saglasno sa politikom teritorijalnog razvoja Evropske unije i procesom pridruživanja Republike Srbije.

Na Javnom forumu će se definisati vizija i projektne ideje koje treba da omoguće stvaranje strateškog okvira zarazvoj urbanog područja, i omogućiće se širem krugu učesnika i učesnica, a posebno lokalnimakterima da aktivno učestvuju i doprinose ostvarivanju zajedničke vizije razvoja.

 

Izvor (tekst i foto):  www.rtk.co.rs