Humanitarni koncert „Zvezdani čardaš po fjordovima“ Simfonijskog orkestra studenata Srbije biće održan u utorak, 13. juna 2023. od 20.00, u MTS dvorani.

Sredstva prikupljena od kupljenih ulaznica biće donirana za pomoć profesorki klavira Ivani Matijević, koja boluje od teške bolesti.

Koncert je nastao kao ideja dvoje studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Vasilija Pucara – studenta druge godine klavira u klasi Aleksandra Šandorova i Jelice Čukarić, studentkinje druge godine dirigovanja u klasi Bojana Suđića, da združivanjem studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu i njihovim zajedničkim muziciranjem iskažu kolektivnu solidarnost sa profesorkom klavira, Ivanom Matijević u njenoj borbi za ozdravljenje.

Ivana Matijević je osnivač i umetnički direktor internacionalne, kulturno-obrazovne manifestacije Beogradski Šopen fest, koja od 2012. godine promoviše vrhunski pijanizam i mlade talente u Srbiji i regionu.

Na programu koncerta biće Bramsove Mađarske igre i Grigov Koncert za klavir i orkestar u a-molu. Osim Simfonijskog orkestra studenata Srbije, celokupnom doživljaju će doprineti i gosti koncerta: Vasa Stajkić, bariton i prvak opere Srpskog narodnog pozorišta, u pratnji Omladinskog mešovitog hora „Simonida“, koji takođe čine studenti i učenici.

Ovaj koncert će publici pružiti priliku da uživa u poznatim hitovima klasične muzike i da osete muzički doživljaj i energiju mladih ljudi i muzičara, ali pre svega da učinite nešto dobro za našu sugrađanku.

 

Izvor (tekst i foto): https://www.danubeogradu.rs/2023/06/humanitarni-koncert-zvezdani-cardas-po-fjordovima-u-mts-dvorani/