Da Rukometni klub Radnički nije samo sportska organizacija, već stil života, način razmišljanja, pehar pun emocija dokaz je i to što su mnogi bivši igrači i igračice nakon završetka karijere uzeli učešće u mnogim akcijama kako bi pomogli klubu u daljem razvoju i funkcionisanju.

Najnoviiji primer su nekadašnji igrači Živorad-Žika Jovanović i Zoran Radojević koji su pokazali da im je rodni grad i matični klub uvek u srcu ma gde se nalazili. Prekaljeni internacionalci koji se bave trenerskim poslom u Luksemburgu, su uz pomoć prijatelja donirali kompletnu opremu jednog od najrenomiranijeg svetskog brendova HUMMEL mladim generacijama iz pogona Radničkog.

Nas dvojica kao deca Radničkog koji već dugi niz godina živimo i radimo u inostranstvu smo odlučili da pomognemo klubu iz koga smo ponikli i uvek mu se rado vraćamo. U razgovoru sa ljudima iz kluba nam se i javila želja da na neki način pospešimo njihov rad i trud koji iskazuju u radu sa mlađim kategorijama u skladu sa višedecenijskom tradicijom. Došli smo na ideju da uz pomoć naših prijatelja prikupimo sredstva za donaciju u vidu dve kompletne garniture opreme za decu koja se razvijaju u školi rukometa, jer znamo da je izuzetno napredna i da se treneri svim srcem zalažu za njihov napredak, kao i rukometa uopšte. Na kraju, zajednička želja nam je da u budućnosti uživamo u majstorijama polaznika, mogu slobodno reći naše rukometne škole, ne samo u dresu Radničkog, nego i u reprezentativnim selekcijama, zaključio je jedan od donatora, Žika Jovanović.

 

Izvor (tekst i foto): www.rtk.co.rs