Drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu trajaće od 21. avgusta do 22. septembra, a za studiranje na budžetu preostalo je više od 500 mesta.

Agronomski fakultet u Čačku za brucoše ima još 93 mesta na budžetu i jedno na samofinansiranju, a prijavljivanje kandidata biće 4., 5. i 6. septembra, prijemni ispit polagaće se 7. septembra, objavljivanje konačne rang liste je 11. septembra a 12. septembar je dan upisa primljenih kandidata.

Na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu preostalo je još jedno mesto za studiranje na budžetu i 189 samofinansirajućih, prijavljivanje kandidata obaviće se od 29. do 1. septembra, a polaganje prijemnog ispita je 4. septembra.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu u septembarskom roku može da upiše još 101 studenta na budžetu i 20 samofinansirajućih, prijavljivanje je moguće 31. avgusta i 1. septembra, prijemni ispit je 4. septembra, a upis primljenih kandidata biće od 5. do 7. septembra.

Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu ima mesta za još 62 brucoša na budžetu i dva samofinansirajuća, prijave će trajati od 30. avgusta do 1. septembra, a polaganje prijemnog ispita zakazano je za 5. septembar.

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini preostalo je još 38 mesta za studije na budžetu i 150 samofinansirajućih, prijave su od 28. do 30. avgusta, a kandidati će polagati prijemni ispit 1. septembra.

Pravni fakultet u Kragujevcu u drugom upisnom roku ima na raspolaganju 97 mesta za samofinansirajuće studente, prijave je potrebno podneti od 14. do 18. avgusta, a prijemni ispit će se polagati 22. avgusta.

Na Prirodno -matematičkom fakultetu u Kragujevcu 125 budućih studenata čeka mesto na budžetu, a raspored prijava i polaganja prijemnog ispita još uvek nije objavljen.

Pedagoški fakultet u Užicu u septembarskom roku upisuje 58 studenata na budžetu i 70 samofinansirajućih, prijavljivanje kandidata je 28. i 29. avgusta, a prijemni ispit će biti 1. septembra.

Filološko – umetnički fakultet u Kragujevcu ima još 31 indeks za studente na budžetu i 59 za samofinansirajuće, prijave se mogu obaviti elektronskim putem od 21. avgusta do 1. septembra, a prijemni ispit je zakazan za 6. septembar.

Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji upisuje još 65 samofinansirajućih studenata, koji prijave treba da podnesu od 21. do 23. avgusta kako bi polagali prijemni ispit koji će biti 24. avgusta.

Detalji polaganja prijemnog ispita, posebno na fakultetima koji u sastavu prijemnog imaju ispite provere sposobnosti, kao i za posebne smerove na umetničkim fakultetima, mogu se pogledati u dokumentu konkursa za drugi upisni rok koji je objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu.

 

Izvor (tekst i foto): www.rtk.co.rs