Velike su gužve na putevima i graničnim prelazima i tako će biti najverovatnije do sutra uveče.

Veliki je priliv vozila na graničnom prelazu Horgoš. I na ulazu i na izlazu čeka se oko 60 minuta, ali treba dodati i vreme čekanja između dve granice.

Ta zona je potpuno popunjena vozilima i da bi se izašlo iz Mađarske i stiglo do srpskih terminala potrebna su još dva sata, a isto tako kada se izađe iz Srbije treba još dva sata da bi se ušlo u Mađarsku.

U protekla 24 sata kroz granični prelaz Horgoš prošlo je čak 45.000 putnika u 11.000 putničkih vozila i 137 autobusa.

Višesatna čekanja su i na svim drugim graničnim prelazima sa Mađarskom. Tako da se građanima ne mogu preporučiti alternativni pravci.

Čekanja su i na graničnom prelazu Gradina, gde je kolona na izlazu iz zemlje duga preko 2,5 kilometara. Čeka se oko dva sata na izlazak iz zemlje.

Nešto je bolja situacija na ulazu u zemlju, gde je čekanje oko četrdesetak minuta.

Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina prešlo je preko 50.000 putnika, a očekuje se da će ovaj broj biti nadmašen već do sutra ujutru.

Što se tiče Preševa, veća je gužva na izlazu iz zemlje gde se čeka u proseku 80 minuta, otvoreno je osam traka, od toga dve za autobuse. Maksimalno su angažovni službenici na graničnom prelazu. Konstantan je priliv vozila.

U toku noći za 12 sati prelaz je prešlo oko 30.000 putnika, od toga 22.000 putnika je izašlo iz zemlje ka Grčkoj i Severnoj Makedoniji.

Postoji još jedan alternativni prelaz – Prohor Pčinjski, gde nama zadržavanja. Taj prelaz tokom vikenda pređe oko 2.000 putnika

Na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje vozila su do pola sata. Na ulasku u zemlju za putnička vozila je otvoreno sedam traka, a na izlasku četiri.

Očekuje se da će ovakve gužve na graničnim prelazima biti do nedelje uveče.

 

Izvor (tekst i foto): www.rtk.co.rs