Rukometaši Radničkog počeli su pripreme za predstojeću sezonu u Super ligi.

Cilj kragujevačkog kluba, koji je angažovao novog trenera Zlatka Petronijevića, je ostanak u gornjem delu superligaške tabele. Novo prvenstvo počeće 9. septembra.

Novi trener rukometaša Radničkog, Zlatko Petronijević, obavio je prozivku igrača i odradio prvi trening sa ekipom. Iskusni stručnjak je posle Napretka iz Kruševca vodio nekoliko domaćih klubova, a jedno vreme radio je u Grčkoj. Cilj je da Radnički igra dopadljiv rukomet i izbori plasman u plej-of.

U odnosu na prošlu sezonu bilo je promena u ekipi. Nakon odlaska golmana Dejana Zlatanovića, Radnički je doveo talentovanog Nikolu Perića iz Crvene zvezde. Posle angažmana u Poljskoj, u klub se vratio iskusni pivot Veljko Davidović, a ekipu je pojačao i levi bek Petar Panić koji je igrao u Kataru.

Kako bi se ekipa što bolje uigrala Radnički će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica do starta sezone. Prve provere rukometaši će imati sredinom avgusta protiv Metalca iz Kraljeva i leskovačke Dubočice. Takmičenje u Super ligi počeće 9. septembra.

 

Izvor (tekst i foto): www.rtk.co.rs