Nakon više od dva meseca rada na drugim beogradskim opštinama, „Kućica zdravlja”, u kojoj građani mogu besplatno da obave primarne preventivne preglede, danas počinje da radi na Gradskoj opštini Surčin.

Pregledi će biti organizovani do 28. septembra u periodu od 8 do 15 časova.

„Ovo je jedinstvena prilika da bez čekanja, zakazivanja kao i bez zdravstvene knjižice provere svoje zdravlje, a obuhvaćene su sve kategorije stanovništva – najstariji sugrađani, žene i mlada populacija. Našu ‘Kućicu zdravlja’, organizovali smo sa Domom zdravlja Surčin za građane cele nedelje od 8 do 15 časova. Pozivamo građane da iskoriste ovu mogućnost i da u što većem broju posete ‘Kućicu zdravlja’ i provere svoje zdravstveno stanje”, rekao je za Tanjug predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša.

Prema njegovim rečima, mobilna zdravstvena ambulanta „Kućica zdravlja” nalazi se na adresi Vojvođanska 438 – 446, na platou ispred benzinske pumpe Novi Surčin, kod skretanje za aerodrom.

„Do 28. septembra radićemo brojne preventivne preglede, uglavnom su to specijalistički pregledi. Radićemo preko oftamoloških pregleda, ultrazvučnih pregleda abdomena, dojke i štitaste žlezde. Ono što je jako bitno jeste da će se raditi i savetovališta i to ne samo higijensko-dijatetska savetovališta, već imamo posebna dva dana koja će biti posvećena mlađoj populaciji, gde ćemo imati stručan tim psihologa i socijalnih radnika, gde ćemo savetovati o prevenciji mentalnog zdravlja”, rekao je za Tanjug direktor Doma zdravlja Surčin Marko Berak.

Naglasio je da su pregledi potpuno besplatni i bez čekanja.

„Raspored svih pregleda možete pronaći na sajtu Doma zdravlja Surčin, a za vikend su organizovani pregledi koji su posvećeni našoj najstarijoj populaciji, ali i prevenciji do boljeg vida”, rekao je Berak.

Izvor: politika