Predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikola Dašić i članovi Privremenog organa, Predrag Stevović i Miroslav Petrašinović, danas su obišli novoizgrađeno igralište za decu u Ulici Tina Ujevića u MZ Korićani i predali ga mališanima ovog naselja na korišćenje.

Mnogo igrališta za decu je urađeno u ovom mandatu i neće se stati sve dok svako naselje i svako selo ne bude imalo svoje igralište, istakao je predsednik Privremenog organa, Nikola Dašić. Gde god ima dece treba da postoji igralište, kazao je on, dodavši da to znači i roditeljima jer mogu da budu sigurni kada puste decu da se igraju na bezbednom, tartanskom terenu. Igrališta su važna za njihovo odrastanje i zato nećemo stati ni kada ih svako naselje bude imalo, već ćemo nastaviti da ih obnavljamo i unapređujemo, poručio je Dašić.

Ovo je posao koji se nikad ne završava, kazao je Predrag Stevović, član Privremenog organa Grada Kragujevca, podsetivši da je do sada urađeno 25 igrališta za decu, desetine otvorenih terena i rekonstruisano sedam fiskulturnih sala. Pokušavamo da u svakom naselju napravimo pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi i nastavićemo sa ulaganjima i u narednom periodu. Tamo gde igrališta ima, proširivaćemo kapacitete, gde nema, napravićemo, a nastavićemo da ulažemo i u školski sport, poručio je Stevović, naglasivši da je veoma važno da našu decu vraćamo sportu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Korićani, Žarko Biorac, kaže da igralište ima nemerljiv značaj prvenstveno za dečake i devojčice upisane u obdanište „Jabuka“, ali i za čitavo naselje s obzirom da Korićani broje oko 5600 stanovnika i potreba za sportskom infrastrukturom je izuzetno velika. Podsetivši da se radovi na rekonstrukciji igrališta za decu koje je pre ovog bilo jedino u Korićanima privode kraju, Biorac je zahvalio predsedniku Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikoli Dašiću, na svemu što je u prethodnom periodu uradio za ovu mesnu zajednicu. Pored rekonstrukcije starog i izgradnje novog igrališta za decu u MZ Korićani do sada je urađeno pet i sanirano 15 ulica, urađeni su trotoari, a kroz projekat Čista Srbija u planu su radovi na još dosta ulica.

U radove na izgradnji novog igrališta u Korićanima Grad Kragujevac je uložio preko 1,6 miliona dinara sa PDV-om.

Izvor: Grad Kragujevac