Pampers nastoji da prevremeno rođenim bebama omogući pristup svojim Pampers Preemies Protection pelenama kako bi ih podržao tokom preko potrebnog sna

San ima ključnu ulogu u fizičkom i emotivnom razvoju prevremeno rođenih beba, zbog čega je Pampers predstavio najmanju pelenu na svetu kako bi im pružio miran san.

Pampers nastoji da obezbedi da svaka prevremeno rođena beba ima pristup pelenama posebno kreiranim tako da podrže njihove jedinstvene razvojne potreba, doniranjem 25.000 Pampers Preemies pelena bolnicama u Srbiji.

Svaka deseta beba u svetu rođena je prevremeno, a to znači da ni njihova koža nije dovoljno razvijena. Pampers razume da roditelji i staratelji prevremeno rođenih beba moraju sa posebnom pažnjom da dodiruju nežnu bebinu kožu, i da to ponekad može biti emotivno iscrpljujuće.

Prevremeno rođene bebe provode 97% vremena spavajući. Iako je san važan za zdrav razvoj svake bebe, za prevremeno rođene bebe san je od posebne važnosti, budući da predstavlja osnovu zdravog fizičkog i emotivnog razvoja.

Međutim, neizbežni faktori na odeljenju za neonatologiju poput osvetljenja, buke, česte promene mesta, regularnih medicinskih intervencija i promene pelena mogu poremetiti raspored spavanja prevremeno rođenih beba i ometati ih u preko potrebnom snu.

Od samog rođenja, bilo da je beba rođena u terminu ili prevremeno, koža je prva linija odbrane koja pomaže u zaštiti od infekcija. Koža takođe obezbeđuje regulaciju temperature tela i sprečava gubitak vode.

Koža prevremeno rođenih beba može biti i do dva puta tanja od kože beba rođenih u terminu, čineći ih osetljivijim na svet koji ih okružuje.

Iz tog razloga, Pampers je kreirao Pampers Preemies Protection pelene – najmanje i najnežnije pelene za bebe izuzetno male težine, oko 800 grama, koje im omogućavaju da mirno spavaju. Ove posebno kreirane pelene umanjuju neudobnost i pružaju podršku tokom sna, čime pomažu u pravilnom razvoju i prevazilaženju prepreka sa kojima se bebe susreću u tom stadijumu.

Nudeći personalizovani kroj koji umanjuje nelagodnost i koji je kreiran tako da obezbedi kontinuirani san, Pampers Preemies Protection pelene osmišljene su tako da odgovaraju potrebama najmanjih beba.

Pored toga što nudi pravu veličinu za prevremeno rođene bebe male težine, Pampers Preemies Protection pelene poseduje nežne ivice preko čitave dužine, mekane rubove za savijanje i sloj koji upija vlagu kako bi bebe u inkubatoru ostale suve duži vremenski period i mogle mirno da spavaju.

“U Srbiji se svake godine prosečno rodi 4.000 beba pre termina. Ove bebe zahtevaju posebnu, intenzivnu medicinsku negu i aparaturu, kako od strane lekara, tako i od strane medicinskih sestara, tehničara i babica. Pampers Preemies pelene, namenjene upravo ovoj grupaciji, svojim specifičnim dizajnom i veličinom u mnogome doprinose kvalitetu nege i olakšanju svih procedura vezanih za prevremeno rođenu decu. Svojim višegodišnjim donacijama ovih najmanjih pelena različitim zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, na čelu sa Institutom za neonatologiju, Pampers na još jedan način dokazuje svoju predanost u brizi za sve bebe i dodiruje naša srca, kao što dodiruje njihovu osetljivu kožu”, izjavila je Dijana Otašević, predsednica Urduženja medicinskih sestara, tehničara i babica Repulike Srbije.

O brendu Pampers®

Već više od 50 godina, roditelji poklanjaju poverenje Pampersu da vodi računa o njihovim bebama. Pampers je deo kompanije Procter & Gamble i predstavlja najprodavanije pelene na svetskom nivou. Svakodnevno više od 25 miliona beba u stotinu država širom sveta nosi Pampers. Pampers nudi kompletan asortiman pelena, maramica i proizvoda za odvikavanje od pelena kreiranih tako da pružaju zaštitu i udobnost u svakom stadijumu bebinog razvoja. Posetite www.pampers.com da otkrijete više o Pampers proizvodima, pridružite se Pampers programu nagrađivanja i pronađite ideje i informacije koje će vašoj bebi pomoći da uživa u ljubavi, snu i igri.

O komapniji Procter & Gamble

P&G opslužuje potrošače širom sveta uz snažan portfolio sa pouzdanim, kvalitetnim, vodećim brendovima kao što su Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Febreze®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® and Vicks®. Naša posvećenost društvenoj odgovornosti podržana je našim ciljem, vrednostima i principima, koji predstavlaju temelj na kojem je kompanija P&G izgrađena, i koji nas vode već 180 godina. Nastojimo da izgradimo bolji svet za sve nas – unutar i izvan kompanije P&G – u kojem nema rodnih predrasuda, uz jednake glasove i jednaku reprezentaciju. Kompanija P&G nastavlja da bude lider u održivosti životne sredine, što je inkorporirano u naše poslovanje već decenijama. Kompanija P&G unosi promene u zajednicama širom sveta preko naših ljudi, porodice brendova i partnera pružajući udovnost doma, zdravlje i higijenu, naročito u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj kroz dobrotvorna ulaganja i program Društvenog uzicaja, koji podržava projekte i dobrotvorne organizacije koje su u skladu sa misijom kompanije P&G da bude sila za dobro i snaga za rast.

Izvor: B92