Promocija značaja dečije fizičke aktivnosti za normalan rast i razvoj koju Grad Kragujevac sprovodi donacijom sportskih paketa predškolskim ustanovama i osnovnim školama nastavljena je danas u vrtiću „Bambi“ gde je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, mališanima i vaspitačima ove ustanove uručio sportske rekvizite specijalizovane za rani uzrast.

Nakon nekoliko paketa sportskih majica koje je Grad Kragujevac u prethodnom periodu poklonio osnovnim školama, na red su došli vrtići. Za naše najmlađe sugrađane pripremili smo pakete sportskih rekvizita koji će pomoći i vaspitačima da zajedno sa decom osmišljavaju nove igre kroz koje će razvijati motoričke i socijalne veštine, kazao je Stevović. Ovo je drugi vrtić koji smo posetili u okviru akcije podizanja svesti o značaju bavljenja sportom, dodao je on i najavio da će u narednom periodu pakete dobiti još četiri vrtića. Grad će nastaviti da ulaže u decu i amaterski sport, poručio je Stevović, naglasivši da je među ovim mališanima možda neki budući profesionalni sportista ili reprezentativac koji će jednog dana ponosno predstavljati naš grad i državu.

Živimo u vremenu tehnologija kada je svaka prilika za promovisanje zdravih stilova života izuzetno važna, kaže Suzana Radaković, pomoćnik direktora za pedagoški rad Predsškolske ustanove „Nada Naumović“, naglašavajući koliko je fizička aktivnost značajna za pravilan rast i razvoj dece ranog uzrasta. Naši praktičari u okviru realnog programa organizuju različite fizičke aktivnosti i ova donacija predstavlja dodatnu motivaciju, kako za decu, tako i za odrasle, u osmišljavanju novih poligona i igara, rekla je Radaković.

 

Izvor (tekst i foto): www.kragujevac.ls.gov.rs