Pošta oslobodiocima odata je kraj Spomen-obeležja herojima i borcima kod Krsta gde su venace položili prof.dr Anđelka Stojković, zamenica predsednika Skupštine grada i Marko Janković, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj lokalne samouprave u ime Grada Kragujevca, predstavnici SUBNOR-a, Vojske Srbije i političkih partija.

Sa ovog mesta, prof.dr Anđelka Stojković poručila je da je važno negovanje kulture sećanja i negovanje patriotizma koji su osnova za buduće generacije i pokolenja

Ovo je dan sećanja na nevino stradale žrtve, na časne patriote, rodoljube, antifašiste, obične ljude, Šumadince ali i dan slavlja kazao je akademik Željko Zirojević, predsednik SUBNOR-a Kragujevca i Šumadije.

Kragujevac je pre 80 godina oslobođen zahvaljujući sadejstvu jedinica Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvene armije. Mi se klanjamo senima svih poginulih koji su svoje živote dali od Kosovskog boja pa do NATO agresije, pamtimo, ne zaboravljamo, sećamo se i čuvamo ono što je najsvetije i najsvetlije, našu otadžbinu Srbiju – poručio je Zirojević.

Ovom prilikom, „Veliko hvala“ SUBNOR Srbije uručio je Veliboru Stevanoviću za doprinos negovanju tradicije.

 

Izvor (tekst i foto): www.kragujevac.ls.gov.rs