Sajam obrazovanja 15. po redu ove godine okupio je brojne vaspitno-obrazovne ustanove iz Kragujevca i okoline. Pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca a u organizaciji Šumadija sajma, oko 30 izlagača je predstavilo svoje programe usavršavanja.

Obrazovanje je jedan od najvažnijih prioriteta savremenog doba. Znanje i obrazovanje su temelji na kojima počiva razvoj svakog društva pružajući ključ za napredak u svim aspektima života, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje koji je i zvanično otvorio sajam. Grad Kragujevac podržava organizaciju Sajma obrazovanja zato što se kroz ovakve sajmove mladi mogu informisati o obrazovnim programima i mogućnostima usavršavanja. Pored brojnih obrazovnih ustanova koje imamo, Univerzitet u Kragujevcu je jedan od stuba razvoja grada jer mladi dolaze iz drugih gradova da studiraju, što je naša konkurentska prednost, istakao je Aleksić.

Sajam obrazovanja povezuje učenike, roditelje sa obrazovnim institucijama koje izlažu svoje programe za sticanje novih znanja i napredovanja, kazao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma. Značaj ovog sajma je da se budući učenici i studenti upoznaju sa studijskim programima i obrazovnim profilima koji se nude u našem gradu ali ujedno i da škole predstave svoje projekte i radionice. Sajam je jako posećen, puno je mladih ljudi i sigurana sam da će iz godine u godinu biti još posećeniji, rekao je Štajn.

 

Izvor (tekst i foto): www.kragujevac.ls.gov.rs