Gost: Biljana Planić, PR JKP Šumadija Kragujevac

1. Park novogodišnjih jelki je prva ekološka akcija u januaru 2024. godine.
U decembru 2023. god. realizovana je kampanja,u kojoj su pozivani građani da kupuju jelke sa busenom, kako bi krasile njihove domove, za vreme novogodošnjih praznika. Nakon toga jelke su sugrađani mogli da sade na opredeljenoj lokaciji „Park novogodišnjih jelki“ u Šumaricama, kako bi sadnice nastavile svoj život i razvoj.
2. Februar, 2024. ekološke radionice sa najmlađima na temu reciklaže .
3. Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje 22. aprila, organizovane su različite akcije ( učenici prve kragujevačke gimnazije izveli su performans na temu planeta Zemlja), zasađeno je 5 sadnica drveća u školskom dvorištu, akcija čišćenja Šumaričkog jezera sa roniocima, u gerontološkom centru uređivali dvorište.
4. Evropski dan parkova 24. maj. Uređenje parkovskih zelenih površina, čišćenje, košenje, postavljanje novih i održavanje postojećih mobilijara, obogaćivanje prostora novim sadnicama, korpama za sitan otpad, farbanje klupa i dr.
5. Zaštita životne sredine 5. jun. Organizovana likovna radionica za osnovce na temu „Žaštita životne sredine“
6. Svetski dan čišćenja, septembar. Organizovana ekološka akcija, čišćenja Šumarica, oko spomenika Nadi Naumović za osnovce i građane.
7. Svetski dan hrane, 16. oktobar. Na pijaci u naselju Aerodrom učestvovali su svi zakupci tezgi sa svojim proizvodima. Donirali su hranu, koja je distribuirana Crvenom krstu Kragujevca, za narodnu kuhinju.