U oktobru, mesecu borbe protiv karcinoma dojke, Grad Kragujevac će, u okviru kampanje “Podrži da se održi”, pomoći organizovanje velikog humanitarnog biciklističkog karavana kroz Srbiju, pod nazivom “Daj pedalu raku”.

Nosilac kampanje je Udruženje Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje.

Humanitarni biciklistički karavan pročao je i kroz naš grad, sa ciljem podizanja svesti o značaju preventivnih pregleda i smanjenja smrtnosti od raka dojke.
Učesnici karavana vožnjom demonstriraju i važnost fizičke aktivnosti i zdravih stilova života za očuvanje zdravlja.

Cilj karavana je da na svom putu poveže ljude iz različitih gradova, kako velikih centara, tako i malih mesta iz unutrašnjosti Srbije, da bi svi zajedno podržali one koji se bore sa ovom opakom bolešću.

Karavan je počeo svoj put u Beogradu, zadržavaju se na punktovima podrške u Kragujevcu, Čačku i Kraljevu, dok će završna manifestacija biti na trgu u Vrnjačkoj Banji.
Ženski centar Milica formirao je biciklističku sekciju za osobe lečene i obolele od raka pod sloganom “Daj pedalu raku”.

Inače ovu kampanju podržali su Instituti za javno zdravlje Srbije, Kragujevca, Trag fondacija, Udruženje biciklističkih klubova i brojne lokalne samouprave.

Učešćem u ovom karavanu pružena je i podrška kampanji “Podrži da se održi”, centra za podršku obolelima od karcinoma čiji korisnici nisu samo iz Vrnjačke Banje, već i iz mesta kroz koja ovaj karavan prolazi.

subota 03. oktobar 2015. godine

preuzeto sa sajta http://www.rtk.co.rs/drustvo/item/26497-humanitarni-karavan-daj-pedalu-raku