hum1Humanitarna akcija “Da niko ne bude gladan“ koju su zajedno pokrenuli grad Kragujevac, Gradska organizacija Crvenog krsta, Centar za socijalni rad i Radio-televizija Kragujevac nastavljena je danas u selu Goločelo. Slavica Saveljić, član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci sa svojim saradnicima i predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta ovom prilikom dodelila je pakete sa namirnicama 21 porodici u selu Goločelo. Inicijativa koja je pokrenuta od Saveta mesnih zajednica trajaće tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a pomoć će primiti oko 400 porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Danas će pakete hrane težine oko 20 kilograma dobiti 21 porodica iz sela Goločelo ali i najugroženije porodice iz Velikih Pčelica, Gornje Sabante, Velike Sugubine, Resnika, Desimirovca, Čumića, Adžinih livada i Velikog Polja. U ovoj akciji simboličnog naziva biće obezbeđeno ukupno 400 najugroženijih seoskih porodica, pre svega staračkih, tamo gde žive ljudi sa invaliditetom i porodice sa većim brojem dece – istakla je Slavica Saveljić.
Juče je ekipa posetila 6 domaćinstava kojima je takođe podelila onu vrstu pomoći koju su predložili saveti mesnih zajednica.

hum3Ovom akcijom, pre svega, smo želeli da meštanima seoskih mesnih zajednica približimo i predstavimo njihova prava, kakvu vrstu pomoći grad može da pruži ali pre toga mora da postoji komunikacija između meštana, njihovih potreba i grada. Grad može da pomogne kad zna kakva je pomoć potrebna. Sa ovakvih terena dobijamo povratne informacije a danas saznajemo da su ovde potrebne različite vrste pomoći, pre svega, neinformisanost meštana, dalje, prisutni su komunalni problemi kao i problemi koji se tiču resora obrazovanja. Akcije poput ove nam daju prave informacije iz kojih bi trebalo da se izvuku pouke i naredni potezi – dodala je Slavica Saveljić, član Gradskog veća.

Izvor: www.kragujevac.rs