ZimaBolesti koje su ophrvale nekadašnjeg ratnog dobrovoljca iz Vranja Dejana Miloševića napadaju i dalje, ali sada manjom žestinom. O ovom 40-godišnjem napaćenom čoveku s velikom ljubavlju brine 60-godišna majka Vesna čije je zdravlje takođe narušeno, pa je početkom meseca drugi put operisala kataraktu u Nišu.

Ali nije majka Vesna jedina, o Dejanu brinu naši čitaoci već desetak godina, koji se raspituju za njegovo zdravlje i bolesnu nogu i pomažu im.

Reporteri “Vesti” su ih nedavno posetili u vranjskom naselju Čerenac gde žive u zgradi bez struje i vode i uručili im dve donacije: dar iz Minhena, odakle anonimni darodavac N. J. šalje svakog meseca iznos od 55 evra, i novčani prilog od 100 australijskih dolara, poklon dobrotvorki Anete i Nataše iz Sidneja.

– Hvala dragom donatoru iz Nemačke koji nas godinama pazi, hvala dobrotvorkama iz dalekog Sidneja, ali našem srcu tako bliskog, svaku sreću i zdravlje neka im podari Bog koji jedini sve vidi i sve zna. Novac koristimo racionalno, pre svega za nastavak terapije i lečenje Dejanovih nogu. Visoki šećer regulišemo insulinom, a Vijetnamski sindrom umirujemo lekovima. Dejan se bolje oseća, sedi kod kuće, sluša tranzistor, čita knjige – priča majka Vesna umesto sina i raduje se na sav glas prilozima od kojih su kupili drva za zimu.

Uz Dejana 24 sata
Majka Vesna Milošević otišla je posle 32 godine rada na mestu kuvarice u Jumku u zasluženu penziju, što znači da će više vremena provoditi uz sina. Dobila je penziju od 13.000 dinara, nešto malo više od 100 evra, jer živi u državi od koje, nažalost, ne može više ni da očekuje.

– Kad je toplo i hleb i so su slatki – ponavlja Vesna, bez čije pomoći Dejan ne može da se kreće, osim po sobi.

Kad idu na redovnu mesečnu kontrolu u vranjsku bolnicu koriste taksi jer je njihovo naselje Čerenac na samom obodu grada.

– Ipak, samo da je zdravlja, pa će sve biti bolje – ispraća nas Vesna sa osmehom pokazujući nam tek kupljena drva.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Izvor: VESTI online