I koncerti za dečaka: Sergej Šević
Poslednjih dana naši zemljaci iz Australije, koji su inače jedni od najaktivnijih kada je u pitanju slanje novčanih donacija ljudima u nevolji, ponovo su u akciji.
I koncerti za dečaka: Sergej Šević
I koncerti za dečaka: Sergej Šević

Posle priloga od 1.000 dolara koji je uputila čitateljka i dobrotvorka Mirjana Stojnić sa grupom prijatelja iz Melburna, a namenjen je štićenicima Humanitarnog mosta, novi prilozi stigli su sa Petog kontinenta iz Adelejda i ponovo Melburna.

Oglasili su se već provereni prijatelji “Vesti”: donaciju od 400 australijskih dolara naša anonimna donatorka B. G. iz Adelejda podelila je na ravne časti i namenila je 200 dolara 19-godišnjoj Marici Pajović iz sela Drežnik kod Užica koja je ovih dana uspešno operisana na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu a drugih 200 AUD ide na adresu 24-godišnjeg fizioterapeuta Lazara Petkovića iz Banje Koviljače koji se leči od najteže bolesti u Moskvi.

Na ovog istog mladića mislila je i naša plemenita dobrotvorka Anđelka Đurović iz Melburna koja je od svog ukupnog priloga od 700 dolara uputila 500 Lazaru Petkoviću, a 200 AUD je poklonila porodici Šević iz Novog Grada u Republici Srpskoj za lečenje njihovog 12-godišnjeg sina Stefana koga čeka operacija u Londonu.

I ovoga meseca humana porodica Đukić iz Melburna poslala je svoju donaciju od 150 dolara samohranoj majci Slađani i njenom sinu Kristijanu Stankoviću u Leskovac, mesto gde su našli utočište nakon progona sa Kosmeta.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online