Sa svečane akademije
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe proslavila je nedavno prvu deceniju svog postojanja i bez sumnje uspešnog rada svečanom akademijom u Beogradu, kojoj je prisustvovalo više od 350 prijatelja, članova i donatora koji su u prethodnom periodu pomogli i doprineli dobrotvornim aktivnostima ovog udruženja.

Među pozvanim su bili i predstavnici Humanitarnog mosta “Vesti” jer smo dosad učestvovali u nekim zajedničkim akcijama, pomažući ljudima u nevolji na obostrano zadovoljstvo. Uz prepoznatljiv slogan “Deca su naša budućnost”, ova organizacija je od 2005, zahvaljujući brojnim donatorima širom sveta, prikupila 1,3 miliona evra donacija i tako direktno pomogla više od 1.400 porodica koje broje preko 10.000 dece širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

Sa svečane akademije
Sa svečane akademije

Pored konkretne materijalne pomoći socijalno ugroženim porodicama i deci, vredne donacije su u više navrata dopremane i za narodne kuhinje, domove zdravlja, porodilišta, bolnice, predškolske ustanove, škole i druge institucije koje brinu o svakodnevnom životu dece.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

U velikom broju sprovedenih akcija, posebno treba istaći period nakon katastrofalnih poplava u maju 2014. godine koje su pogodile Srbiju i Republiku Srpsku, kada je organizacija pokrenula veliki humanitarni projekat pod nazivom “Borba protiv poplava”. Projekat je za manje od 90 dana okupio preko 10.000 donatora širom sveta i obezbedio da se dopremi pomoć u vidu bele tehnike, nameštaja, hrane i vode za piće vredan 700.000 evra za više od 800 porodica postradalih u poplavama. Organizacija Srbi za Srbe do sada je zvanično registrovana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, uz predstavništva u Australiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Švedskoj.

Odlikovanje
Na Vidovdan 2015, u porti manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji, organizaciju Srbi za Srbe odlikovao Ordenom Svetog Save drugog stepena patrijarh srpski Irinej za delatnu ljubav prema SPC, naročito pokazanu njenim nesebičnim i svesrdnim dobročinstvima prema svetinjama i narodu na Kosovu i Metohiji.
Cilj je da u narednim godinama ova humanitarna organizacija okupi na desetine hiljada donatora širom sveta koji će redovnim mesečnim donacijama obezbediti neophodnu socijalnu i ekonomsku pomoć za ugrožene višečlane porodice širom Balkana

Izvor: VESTI online