Dm kulture: Gračanica
Profesor Miloje Minović, koji živi u Nemačkoj, poklonio je Domu kulture iz Gračanice automobil u vrednosti od pet hiljada evra.
Dm kulture: Gračanica
Dm kulture: Gračanica

Naime, Minović prati događaje iz kulture i većinu dešavanja na KiM, što ga je podstaklo da ponudi pomoć.

– Pri kraju sam života, podigao sam veliku familiju na noge, i osećam potrebu da neko nešto od mog duhovnog i materijalnog bogatstva preuzme na upravljanje – izjavio je prof. Minović, koji je svojevremeno predavao u Prištini.

Za KiM se odlučio, kako kaže, jer potiče iz kraja koji ima duboke korene.

– Moje deda je bio predsednik opštine u Gokčanici kod Kraljeva od 1913. do 1915, sa njim sam pevao himnu kralja Petra. Sudbina je htela, da mi je brat učio teologiju u Prizrenu, a stric bio kaluđer u Visokim Dečanima – rekao je Minović, čovek koji je ovu pomoć izdvojio od svoje i penzije svoje supruge Helge Minović.

Minović se bavio i humanitarnim radom a iz svoje Fondacije “Minović” pomagao je talentovane studente, ugrožene u poplavama i zemljotresu iz Kraljeva i okoline, odakle je rodom.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online