Vene

Probleme sa proširenim venama može imati bilo ko, a njihovo lečenje nikako nije jednostavno te ​​je potrebna upornost i mnogo vremena kako bi se postigli rezultati.

 

Kesten1. Divlji kesten
Izvrstan je prirodni lek za terapiju proširenih vena i hemoroida, a osim što smanjuje proširene vene, ublažava i bol, umor i otečene noge. Escin je čudotvoran sastojak divljeg kestena koji blagotvorno deluje na stabilizaciju krvotoka te tako deluje na smanjenje natečenosti i bola.

 

 

 


Neven2. Nevenova mast
Možete koristiti i onu iz prodavnice, ali svakako preporučujemo da napravite domaću. Za pripremu nevenove masti potrebne su četiri šake sitno usitnjenog nevena (cvetova, listova i stabljika) i 500 grama kvalitetne masti koju ćete zagrejati i u nju dodati iseckani neven. Smesu mešajte i sa vatre je skinite nakon što provri. Posudu ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi, a sledeći dan je blago zagrejte kao bi mogli da je procedite. Mast svakodnevno utrljate na obolela mesta, više puta dnevno.


 

Kupus3. Sveži kupus
Listovi svežeg kupusa idealan su oblog za lečenje proširenih vena, bolnih i otečenih nogu. Sve što vam je potrebno jeste velika i sveža glavica kupusa, kako bi i listovi bili veći te obuhvatili površinu obolelog mesta. Direktno ih prislonite na obolelo mesto i pričvrstite. Oblog držite dok se kupus ne osuši, a nakon toga ga zamenite novim, svežim listom.