Dane Korica
Dane Korica
Dane Korica

Učesnik humanitarne aukcije “Da bude dobro” je i jedan od naših najvećih atletičara, profesor fizičke kulture Dane Korica, koji je u emotivnoj izjavi za “Vesti” rekao da nema šta ne bi učinio da pomogne oboleloj deci i njihovim roditeljima za bolje sutra.

– Znam šta znači biti vezan za postelju. Sedam meseci sam bio zakucan za krevet i ne bih mogao da nastavim dalje da nisam imao pomoć i roditelja i trenera i prijatelja. Bez te pomoći ja ne bih mogao da ostvarim svoje snove i postanem šampion i da doživim da se himna svira u moju čast – kaže Dane Korica, proslavljeni trkač na 5.000 i 10.000 metara.

Po njegovim rečima, nije lako kada znate da niste ravnopravni deo društva i zato bi dao svaki deo sebe da pomogne ovoj deci u njihovom oporavku. Što reče, to i učini.

– Poklanjam svoje najdraže uspomene – dres i sprinterice, sa kojima sam odsanjao svoje snove – kaže dr Dane, danas savetnik u Sportskom savezu Srbije i poručuje:

– Svi smo uz njih i svi ćemo im pomoći da preguraju trenutno teške dane, važno je da znaju da nisu sami. Vidimo se u Centru Sava 2. decembra na premijer filma “Mora da to nije sve”, a vaše čitaoce pozivam da putem interneta učestvuju u akuciji sportske opreme i time pomognu teško oboleloj deci kojoj je neophodno lečenje na klinikama u inostranstvu, da pobede u najvažnijoj bici i postanu šampioni.

Izvor: VESTI online