Naša proslavljena karatiskinja Tanja Petrović ne krije zadovoljstvo što je deo humanitarne akcije “Da bude dobro” u okviru koje će 2. decembra u Centru Sava biti održana premijera dokumentarnog filma “Mora da ovo nije sve”, kao i finalna aukcija sportske opreme čiji će prihod biti uplaćen u Fond za lečenje teških oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

Odabrala sam da za ovu aukciju poklonim nešto meni najdraže, nešto što je neodvojiv deo mene, i nešto što smatram najdragocenijim u svojoj sportskoj karijeri, a to je prvi crni pojas sa kojim sam osvojila prvenstvo sveta i prvenstvo Japana – kaže naša šampionka u ovoj drevnom borilačkoj veštini.

Na ovom pojasu, koji je već malo iskrzan, izvezeno je Tanjino ime na japanskom jeziku.

Za humanost nema predaha!
– Njega sam tokom karijere doživljavala kao svoj štit jer mi je doneo mnogo lepih trenutaka. Ali, postoji nešto više i vrednije od toga, a to su naša deca. Zato ga se odričem sa željom da taj moj pojas pomogne njima, da ih zaštiti i donese im srećnije trenutke.

Ona naglašava da je ljubav davanje, i da su zato sportisti s radošću dali svoje najdraže eksponate za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti i kojima je za lečenje neophodan put u inostranstvo.

Pogledajte više na http://dabudedobro.com/aukcije