Dejan Tomašević
Dejan Tomašević
Dejan Tomašević

„Sportisti se uvek rado odazivaju a često su i pokretači humanitarnih akcija, tako da smo poziv da učestvujemo i doniramo nešto vredno za aukciju ‘Da bude dobro’ oberučke prihvatili”, kaže proslavljeni košarkaški as Dejan Tomašević, koji se danas nalazi na funkciji generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije.

Košarkaši su za ovu priliku darovali potpisanu loptu posle osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji prošle godine, a evropske šampionke u košarci su potpisale dres posle osvajanja titule u Budimpešti.

– Košarkaški savez, koji je kolektiv dobrih i pozitivnih ljudi, osim što brine o svojim članovima, ima i dodatnu odgovornost koja obuhvata celu našu zajednicu i zato je nosilac brojnih humanitarnih aktivnosti u društvu. Zato smo iskreno srećni što smo deo i ove priče, kojoj smo se punog srca pridružili.

Po njegovim rečima, iako mnogi košarkaši neće biti u situaciji da prisustvuju premijeri dokumentarnog filma “Mora da to nije sve” i finalnoj aukciji sprotske opreme koja će se održati u Centru Sava 2. decembra jer igraju u inostranstvu, sigurno će biti na svoj način prisutni tog dana i daće svoj doprinos za pomoć deci kojoj je neophodno lečenje na klinikama u inostranstvu.

Da su njegove reči tačne, govori i podatak da su brojni košarkaši, među kojima su i Miroslav Raduljica i Bobi Marjanović, preko društvenih mreža pozvali ljude da se uključe u online aukciju http://dabudedobro.com/aukcije.

Izvor: VESTI online