SportistiSinoć je u Centru Sava održana premijera dokumentarnog filma “Mora da to nije sve” reditelja Uroša Maksimovića, koji je podigao na noge publiku koja je burnim aplauzom pozdravila sve protagoniste, a posebno glavne junake malu Nađu Novaković i plemenitog Jovana Simića.

Da podsetimo, Nađa je pre dve godine teško obolela kada je u njenom organizmu počeo da se gasi sistem za proizvodnju elemenata krvi, pa su, usled nedostatka trombocita, brojne naprasne modrice nagovestile njenim roditeljima da je u pitanju nešto veoma ozbiljno. Utvrđeno je da se retka bolest leči samo u Nemačkoj i da to košta oko 300.000 evra… Za državu Srbiju je bila otpisan slučaj. A onda je na scenu stupio mladi Jovan Simić, koji je građane zemlje digao na noge kada je pokrenuo aukciju svoje vredne kolekcije dresova…

Ova priča o dobroti koja se prošle godine kao zaraza proširila Srbijom i dijasporom, ima srećan kraj. Nakon presađivanja koštane srži na klinici u Frajburgu, oporavljena i nasmejana, Nađa se poklonila na premijeri držeći za ruku svog prijatelja Jovana, a salom su tekli potoci suza radosnica. Da bi se pomoglo i drugoj deci kojoj je neophodno lečenje na klinikama u inostranstvu, posle premijere je, u okviru akcije ”Da bude dobro“, održana humanitarna aukcijska prodaja opreme i dresova proslavljenih sportista.

– Prodati su svi ekponati te je tako prikupljeno 11.800 evra – kaže Milan Žamac, ispred Humanitarne organizaciji Singidunum na čiji će račun novac biti uplaćen. Oni će, prema protokolu potpisanom sa Sportskim savezom Srbije, novac uz poseban ugovor prebaciti Fondu za lečenje teških oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

Inače, najveću cenu na aukciji je postigao dres Darka Pančeva koji je nosio na utakmici protiv Bajerna u Beogradu, a za ovu aukciju darovali su ga navijači crveno-belih sa Novog Beograda. Posle brojnih licitacija, otkupio ga je za 4.000 evra Muzej Crvene zvezde.

Izvor: VESTI online