Vucic1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na 22. Ministarskom savetu OEBS-a da Srbija ostavlja prošlost za sobom, gde joj je i mesto, i gleda u budućnost.

Srbija bira život i napredak, a ne sukobe, istakao je premijer i ponovio da Srbija i region jesu deo Evrope, a da naša zemlja nastavlja svoj evropski put, na čemu je zahvalan za pomoć američkim kolegama, ali istovremeno čuva tradicionalno prijateljstvo s Rusijom.

Aleksandar Vučić je poželeo dobrodošlicu ministrima članica OEBS-a i poručio da svi u Srbiji znaju koliko su mir i bezbednost važni.

Srpski premijer je apelovao na Ministarski savet OEBS-a da na beogradskoj konferenciji donesu zajedničke zaključke i preporuke za rešavanje problema migranata.

Vučić je istakao da terorizam predstavlja najozbiljniju pretnju ne samo bezbednosti, već i vrednostima za koje se zalažemo, da pogađa sve zemlje podjednako i da je stoga potreban i univerzalan odgovor na to zlo.

Kada je reč o evrointegracijama, Vučić je rekao da je Srbija, paralelno sa predsedavanjem OEBS-u, učinila velike napore na putu približavanja Evropskoj uniji i zahvalio na podršci svim članicama na tom putu.

Izvor: RTK