Još u žalosti: Mirjana Stamenković sa decom
Mirjana Stamenković, 27-godišnja samohrana majka iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja, u Oliveri Stepanović i njenoj porodici iz Zemuna ima verne prijatelje koji joj pomažu da lakše prebrodi svakodnevne životne teškoće.
Još u žalosti: Mirjana Stamenković sa decom
Još u žalosti: Mirjana Stamenković sa decom

Njoj, njenoj 14-mesečnoj bebi Dunji i 11-godišnjem sinu Nikoli reporteri “Vesti” su uručili 50 evra i silno ih obradovali jer će novac poslužiti za kupovinu pelena Dunji i Nikoli za uplatu užine u školi.

– Hvala divnoj i plemenitoj porodici Stepanović, ovo je četvrti put da nam pomažu i to kada nam je najpotrebnije. Valjda ćemo se jednom i sresti, zagrliti i zahvaliti… Mi živimo od 150 evra i gledamo da svaki dinar rastegnemo tokom meseca. Ona narodna “gde je tanko, tu se kida” i nas pogađa. Kupili smo, zahvaljujući čitaocima “Vesti”, mašinu za pranje veša, a onda se pokvario hidrofor. Pregoreo motor, ne može da se popravi, a da kupimo nov nemamo novaca. Muke naše, vodu donosim sa komšijskog bunara. Kada moram da perem u mašini, ponovo, donosim vodu u kofe i sipam – priča požrtvovana Mirjana kojoj bi lakše padale teškoće da je zdrava.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Nažalost, posle iznenadne smrti njenog supruga Slađana, 31. decembra prošle godine, od stresa je dobila dijabetes i visok pritisak koje teško uspeva da reguliše lekovima. Ovih dana je zbog izuzetno povišenog šećera u krvi, morala u vranjsku bolnicu da prima infuzije.

– Stalno mislim i danju i noću šta ćemo i kako ćemo, kupili smo drva za ogrev zahvaljujući dobrotvorima, ali spremljena zimnica, bez mesa, neće biti dovoljna za nas troje – jada se Mirjana kojoj je život postao preveliki teret, zbog bolesti i nemaštine. Na rastanku, pokazuju nam i plaćeni račun za struju u visini od oko 200 evra i kaže:

– Između gladi i struje biram svetlo za moju decu, teško je živeti u mraku – kaže Mirjana.

Izvor: VESTI online