Krv

Novoosnovana podružnica Crvenog krsta u Javno-komunalnom preduzeću ”Parking servis”, organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se odazvalo 10% zaposlenih.

Zaposleni u Javno-komunalnom preduzeću ”Parking servis”, medju kojima je veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi, osnovali su podružnicu Crvenog krsta, kako bi lakše mogli da organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Do sada su pojedinačno, u sklopu drugih organizacija ili po pozivu Službe za transfuziju davali krv.

“Sad imamo spisak ljudi i kada zatreba, tu smo, organizovani. Imamo davaoce, ja sam krv dao oko 70 puta, imamo one koji daju prvi put, i ljude koji su dali, 20, 30 i 50 puta”, kaže Zlatko Živanović, sekretar podružnice Crvenog krsta.

Cilj podružnice Crvenog krsta Parking servisa, je da medju svojim kolegama širi misiju dobrovoljnig davanja krvi, i da bar dva puta godišnje organizuje redovne akcije.

“Dali smo krv 15. jula, kada je vreme odmora, isto i sad pred Novu godinu, kada su zalihe krvi manje i zato planiramo i ubuduže dva puta godišnje. Ujedno apeljemo na vaše gledaoce, posebno na mlade ljude da češće daju krv, jer svaki život je dragocen, a bolje je dati, nego primati krv”, kaže Zlatko Živanović.

Za formiranje podružnice Crvenog ksta i organizovanje akcije dobrovoljnog davanja krvi, aktivisti ove grupe, dobili su podršku menadžmenta firme i sindikata.

U novogodišnjoj akciji učestvovalo je oko 10% od ukupnog brpoja zaposlenih, a cilj je da se do sledeće akcije porodici dobrovoljnih davalaca pridruži što veći broj, pogotovo mladih i onih koji do sada nisu davali krv.

Izvor: RTK