Dr Miljko Ristić smatra da je u pitanju prevara
Dr Miljko Ristić smatra da je u pitanju prevara
Dr Miljko Ristić smatra da je u pitanju prevara

Nakon što je kardiohirurg dr Miljko Ristić humanitarnu akciju “Srce za Milošev osmeh” nedavno ocenio kao veliku prevaru, javna polemika je dobila na intenzitetu. Dr Ristić, naime, tvrdi da dr Milošu Nikoliću nije potrebna transplantacija srca za koju su organizatori akcije krenuli da pribave 120.000 evra i već, kako se saznaje, uspeli da skupe više od 80.000 evra.

Miloš se trenutno nalazi na Kliničkom centru Srbije gde se oporavlja od ugradnje pejsmejkera. On se povodom ovoga još nije ogašavao, kao ni njegova majka. Kako je navela dr Jasmina Glamočlija, Miloševa koleginica sa Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” koji je pokrenuo čitavu akciju, ispred Miloševe bolničke sobe se nalazi obezbeđenje kako ga “mediji ne bi uznemiravali”.

Redakcija “Vesti” primila je nekoliko zahteva da se naš “Humanitarni most” pridruži prikupljanju novca za Miloševo novo srce, ali s obzirom na to da nismo dobili objašnjenja i odgovore na pitanja koja smo tražili, za sada se nismo uključili u tu akciju.

Poznati beogradski hor Viva Voks zakazao je koncert za 16. decembar, a sav prihod od ulaznica je trebalo da ode u fond za Miloševo novo srce. Zbog dilema koje u javnosti prate ovaj slučaj, hor je otkazao nastup, uz napomenu da će, ako transplantacija bude neophodna, oni koncert lako organizovati.

U saopštenju okupljenih oko akcije “Srce za Milošev osmeh” navodi se da će, ukoliko se utvrdi da intervencija nije potrebna, prikupljeni novac preusmeriti za lečenje drugih ljudi.

Izvor: VESTI online