U Neverici: Janoš Pap sa porodicom u supermarketu
Mudre glave kažu da se sreća može naći i na najtamnijem mestu, samo kad bi se ljudi setili da upale svetlo. Ponekad se naša svetlost ugasi da bi je ponovno rasplamsalo neko drugo biće.
U Neverici: Janoš Pap sa porodicom u supermarketu
U Neverici: Janoš Pap sa porodicom u supermarketu

Svako od nas duguje duboku i iskrenu zahvalnost onima koji su tu svetlost ponovno oživeli. Ovoga puta to je učinila naša verna čitateljka Angela Tadić iz Diseldorfa, koja je u pismu našoj redakciji još pre godinu dana napisala: “Bože, zašto nisam moćna da izbrišem svaku suzu paćenika, pa molim sve dobre i poštene ljude da se ujedine i pomažu ove nesrećnike. Dobro se dobrim vraća… Pomogla bih svima kad bih imala moć, ali evo moj unutrašnji glas govori – porodici Pap iz Mužlje kod Zrenjanina i porodici Zarić iz sela Trnjaci kod Bijeljine…” I zaista, ove dve porodice su i dalje u njenom srcu, što je pokazala novim prilogom od 300 evra kojeg je podelila na ravne časti. I dalje, ne znamo ništa o ovoj humanoj ženi, ona je za nas u Humanitarnom mostu lepa tajna koja se krije iza misli da je davati samog sebe bolje nego samo davati.

Torta za Božić
Majka Zvezda boluje od multiple skleroze i jedva se kreće samo po kući, ali se i ona obradovala donaciji. Čitav spisak namirnica mi je preko noći sastavila, kupićemo u marketu sve što je potrebno i za Božić napraviti kolač i tortu, dodala je Julijana Pap, koja je zajedno sa ocem i braćom Kristijanom i Peterom, došla na uručenje donacije.

Teško da će naš reporter moći da opiše koliko je uzbuđenja bilo u siromašnoj šestočlanoj porodici Janoša Papa iz Mužlje u kojoj je samo jedno član zdrav. Domaćin bolestan, supruga na postelji, 94-godišnju baku pritislo breme godina, a troje od četvoro dece, teško mentalno zaostalo. Za njih, kao i za mnoge žitelje Srbije 150 evra je zaista veliki dar s neba.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


– Hvala i opet hvala donatorki Angeli Tadić, ovaj novac jedno je svetlo u mračnom tunelu naših života u kojem jedva nekako sastavljamo kraj s krajem. Gladna su usta moje bolesne dece i zato ćemo danas sa ovim novcem u marketu kupiti brojne namirnice kojih dugo nije bilo na našoj kućnoj trpezi. Opremićemo Badnji dan i Božić i novogodišnje praznike dočekati uz malo osmeha – u jednom dahu priča Janoš Pap, glava porodice, kojeg mesecima pritiskaju nagomilani neplaćeni računi za struju, vodu i ostale dažbine, što im ipak nisu uskratili trenutak sreće i osmeha na licima. Obukli su najsvečanije odore i krenuli u veliki zrenjaninski market kroz čija vrata inače vire, ali nikada ne ulaze. Sada su ušli sa našim novinarem i u neverici krenuli od rafa do rafa. Od mesa do bombona.

Bilo je lepo gledati ih! Hvala, gospođo Tadić.

Dar2

Olakšani bolnički dani
Višegodišnji težak život bez osnovnih sredstava za egzistenciju porodici Zarić iz sela Trnjaci kod Bijeljine 33-godišnjoj Dragani i 45-godišnjem poljoprivredniku Radomiru doneo je i druge probleme, one zdravstvene prirode. Zato će najnovija pomoć od 150 evra plemenite Angele Tadić otići dobrim delom Radomiru za lekove, jer se kao teški srčani bolesnik trenutno nalazi u bolnici u Bijeljini. “Hvala mnogo ovoj nepoznatoj ženi što nas se ponovo setila. Žao mi je što će deo novca otići za moje lekove pa ću manje moći da priuštim ćerki i sinu. Ali biće i za njih…, zahvalno kaže Radomir.

Izvor: VESTI online