U susret praznicima, Predškolska ustanova Đurđevdan organizovala je svečanost pod nazivom “Novogodišnja čarolija može da počne”.

U vrtićima Predškolske ustanove “Đurđevdan” oseća se pretpraznična atmosfera uz okićene jelke i ukrase. Najmlađi se sa svojim vaspitačima pripremaju za novogodišnje priredbe za roditelje, uz neminovni dolazak Deda Mraza u vrtiće.

U sklopu ove, praznične nedelje održana je manifestacija pod nazivom “Novogodišnja čarolija može da počne”, u okviru koje su deca predškolskog uzrasta iz svakog vrtića Predškolske ustanove Đurđevdan izvela svoju predstavu.

Ulaznice su bile simbolične, sto dinara, interesovanje je bilo veliko, a za sav prikupljen novac biće kupljene igračke.

Novoj godini najviše se raduju mališani. Stiže dragi deka u crvenom, sa vrećom poklona za sve koji su u staroj godini bili dobri. Uzbuđenje koje donose novogodišnji praznici bilo je primetno i na manifestaciji “Novogodišnja čarolija”.

Deca najviše reaguju na najbliže okruženje, pa je njihovo raspoloženje direktan odraz atmosfere u porodici i vrtiću.

Zbog toga od najranijih dana i kod kuće i u vrtiću treba negovati i usvajati saznanja i priče o praznicima. To su posebni dani, koji bi svakom detetu trebalo da budu ispunjeni čarolijom, ljubavlju i pažnjom, što su na ovoj novogodišnjoj čaroliji mališani svojim najbližima mogli i da osete.

Izvor: RTK