Seljak

Oni čitaoci koji su nedavno videli na Humanitarnom mostu potresne fotografije ostataka nekadašnjeg imanja porodice Petković, Vasilija i Gordane iz sela Zlot, nedaleko od Bora, suze i očaj na licu srpskih seljaka kojima je zbog nemara elektrodistribucije izgoreo u požaru sav trud i imetak stican četiri decenije, odmah su ponudili svoju pomoć.

Ipak, ono što je najviše pogodilo naše čitaoce bila je činjenica da sami Petkovići gladuju kako bi ostalo više hrane za preostale četiri spasene krave, koje tvrde neće prodati ni po cenu života.

Prvi prilog od 250 evra je poslao naš veliki donator S. P. iz Bad Homburga, a potom je na kućnu adresu Vestern unionom stigao dar od 100 evra kojeg je uputio naš čitalac Ramiz Karadža iz Danske, rodom iz Trebinja koji je nedavno pomogao i porodicu Curić iz Republike Srpske.

Posredstvom naše centrale iz Bad Filbela prebačen je i prilog od 100 evra humanog čitaoca Drage Skopljaka iz Raštata u Nemačkoj, koji je već prebačen porodici Petković, uz toplu poruku:

“Neka vam ovih 100 evra donese sreću u novoj godini, da ponovo izgradite kuću, i da sve što je bilo ružno zaboravite…”

– Sada smo sigurni da će naše krave da prežive, kupili smo dovoljno bala sena, a mi ostali ćemo se već nekako snaći. Zasukaćemo rukave i krenuti ispočetka. Hvala plemenitim ljudima koji su shvatili da je srpskom seljaku stoka i zemlja ponekad preča i od njega samog – poručio je domaćin Vasilije Petković, koji sada živi zajedno u pomoćnim prostorijama sa svojom familijom i stokom.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online