Mraz

Trka Deda Mrazeva održana je juče u centru Beograda, a novac prikupljen na toj manifestaciji namenjen je kao pomoć deci sa cerebralnom paralizom.

– Trka Deda Mrazeva ima već osmogodišnju tradiciju, a humanitarni karakter postaje zaštitni znak manifestacije. Izuzetno je važno da svi pokažemo dobri duh praznika i da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Manifestacija je deo programa koji Grad Beograd priprema uoči i posle dočeka Nove godine, a ovog puta dešavanja su počela još 5. decembra – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je na svečanom otvaranju u ime Grada pozdravio učesnike trke.

Otvorena su dva klizališta i Trg bajki, a očekuju nas i brojni koncerti, dodao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je pozvao Beograđane i goste Beograda da posete programe i precizirao da je velik broj turista iz zemlje i inostranstva već pristigao u naš glavni grad.

– Raznovrsne manifestacije, dobro raspoloženje i osmeh na licima, ali i humanost, to je ono što Beograd izdvaja od drugih gradova – poručio je Mladenović.

Ovogodišnja trka Deda Mrazeva deo je manifestacije “Beogradska zima”, a novčana sredstva namenjena su deci sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Pod sloganom “Deda Mrazevi daruju život”, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Organizatori trke su Fondacija “Natalis” i Sportski savez Rakovice, a pokrovitelji Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu.

Izvor. danas.rs