Raduje se posetiocima: Jasmin Jusufović
Iako već godinama naše verne i plemenite čitaoce greje sunce tuđeg neba, oni nikada ne zaboravljaju svoju rodnu grudu, mesto iz koga su potekli, prijatelje, komšije… Međ
Raduje se posetiocima: Jasmin Jusufović
Raduje se posetiocima: Jasmin Jusufović

Saznavši tako da se jedan mladi sugrađanin iz Republike Srpske, 16-godišnji Jasmin Jusufović, sam, bez roditelja i ikakve podrške, obreo za praznike u jednoj beogradskoj klinici gde čeka hirurški zahvat, ne časeći časa, zamolio je naše reportere da ga obiđu i saznaju da li mu je nešto potrebno. Posle mnogo truda da saznamo o kojoj je klinici reč, uspeli smo da ga lociramo u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj broj 10 na odeljenju ortopedije.

Stigli smo u vreme posete, i to ne praznih ruku, već sa novogodišnjim paketom punim slatkiša, kako bismo ga razgalili u ime naših čitalaca. Prizor koji smo zatekli bio je svake hvale vredan, jer su ovog mališana prethodno obišle mnoge komšije rodom iz Teslića, donoseći mu brojne darove. Na naše pitanje da li mu je išta potrebno, odgovorio je skromno.

– Ne, hvala. Ništa mi ne treba, imam sve. Za to su se pobrinuli brojni dobri ljudi – rekao je u dahu Jasmin, dečak koga je napustila majka, a živi sa nezaposlenim 54-godišnjiim ocem Izetom Jusufovićem. Da je govorio istinu, pokazalo je i prisustvo mlade studentkinje iz Teslića, njegove bivše komšinice Milke, koja mu dolazi svakog dana u posetu. Našoj ekipi nije mogla da kaže zašto se mali Jasmin nalazi tu na lečenju, niti kakva ga operacija očekuje, ali sudeći po onome što smo mogli da vidimo, hirurški zahvat će mu biti neophodan kako bi mogao ponovo da stane na svoje noge. Poželeli smo mu svako dobro i preneli pozdrave zabrinutih čitalaca “Vesti” koji će biti uz njega šta god mu ubuduće bude zatrebalo. Naravno, Humanitarni most će biti tu da to sve isprati i podrži, delom i rečju.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online