Eko park “Ilina voda” i ove godine odlučio je da višak životinja iz svog Zoološkog vrta, pokloni socijalno ugroženim građanima i seoskim domaćintvima koja imaju uslove za čuvanje domaćih životinja.

Za razliku od prošle godine, kada su građanim poklanjali vijetnamske prasiće, ovoga puta, Park je poklonio šest domaćih koza.

Udruženje građana Eko park, koje tokom cele godine brine o preko 200 različitih životinja u Zoološkom vrtu, realizuje i humanitarne akcije. Svake godine, višak domaćih životinja poklanja građanima koji u svojim dmaćinstvima imaju uslove za držanje domaćih životinja.

Eko park je ove godine poklonio 6 domaćih koza. Iako je prvobitno bilo plnirano da to bude veći broj, u međuvremenu su se neke koze ojarile i za sada one sa podmlatkom ostaju u Zoološkom vrtu.

Rukovodilac i osnvač Eko prka, kaže da su građani, pogotovo iz seoskih sredina naviknuti na ove akcije i da redovno dobija pohvale zbog humanosti koje kao udruženje pokazuju.

Iako ove životinje imaju tržišnu vrednost, od čije prodaje bi mogla da se obezbedi ishranu za životinje, u Eko parku ne pomišljaju na prodaju, već najavljuju novo poklanjanje i to na proleće, kada će građani moći da preuzmu vijetnamske prasiće.

Izvor: RTK