Za zaštitu životne sredine i unapređenje energetske efikasnosti iz gradske kase biće izdvojeno više od 90 miliona dinara.

Prema rečima Vladimira Maksimovića, člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj, pored izmirenja nasleđenih obaveza, prioriteti u ovoj godini su izgradnja Reciklažnog centra, čišćenje divljih deponija i opremanje JKP “Čistoća”.

Isplata nasleđenih obaveza prema udruženjima biće rešena u narednih 20-ak dana, kaže Vladmir Maksimović, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj i dodaje da je jedan od prioriteta u ovoj godini izgradnja Reciklažnog centra.

Prema njegovim rečima, kašnjenje sa potpisivanjem aneksa ugovora sa resornim Ministarstvom produžilo je realizaciju projekta za još šest meseci.

U oblasti energetske efikasnosti, u naredna dva meseca ući će se i u realizaciju projekta zamene ulične rasvete led sijalicama.

Nova tehnologija će, tvrdi Maksimović, smanjiti potrošnju energije i obezbediti značajne uštede.

U ovom trenutku izvesno je i ulaganje u opremu i osnovna sredstva Javno-komunalnog preduzeća “Čistoća”.

Iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj planirana je kupovina 15 kamiona, dve hiljade kontejnera i osam hiljada kanti za odlaganje smeća.

Izvor: RTK