Gošće "Vesti": Živka Stanojević sa ćerkama
U momentima očajanja čovek ne misli da pored njegove nesreće skoro ukorak ide i sreća. Najbolji primer da se u životu svakog čoveka smenjuju tuga i radost je i teško bolesna 52-godišnja Živka Stanojević, samohrana majka dve ćerke 12-godišnje Sanje i desetogodišnje Dušice, iz sela Progar u beogradskoj opštini Surčin, koja se prošle zime našla na ulici sa decom, posle trinaest godina braka, kada ju je suprug isterao iz stana.
Gošće "Vesti": Živka Stanojević sa ćerkama
Gošće “Vesti”: Živka Stanojević sa ćerkama

U najtežim trenucima su joj pomogli čitaoci “Vesti”, a posebno Ilija Milošević iz Pariza, rodom iz Loznice, koji ne propušta nijedan dolazak u otadžbinu a da ne poseti ovu siromašnu porodicu i donese poklone.

Nedavno smo pozvali Živkinu decu u “Vesti”, podelili im novogodišnje paketiće i uručili bebi opremu, dar naših stalnih i vernih čitateljki Jelisavete Mitrović i Anice Ivanović iz Ciriha. “Nadamo se da će nam ovih dana opština Surčin naći privremeni smeštaj, tako su nam obećali.

Ne samo da ste obradovali moju decu novogodišnjim darovima, ovo je istovremeno i poklon mojoj Dušici za njen deseti rođendan, već i moju najmlađu sestru Branu Jovanović iz Dobanovaca koja je nedavno rodila treće dete, slatku malu Janu. Hvala čitateljkama iz Ciriha, ova bebi oprema je stigla na pravu adresu”, rekla nam je Živka koja se i dalje bori protiv bolesti i siromaštva, ali sa mnogo više vere i optimizma, jer zna da postoje vrata na koja uvek može da pokuca.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

 

Izvor: VESTI online