Ovogodišnji dobitnik Statuete ”Joakim Vujić”, najznačajnijeg priznanja koje dodeljuje Knjaževsko-srpski teatar, je prvakinja ovog pozorišta Nada Jurišić.

Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare u najstarijem srpskom pozorištu koje 15. februara, na Sretenje, obeležava svoj dan.

Ovogodišnja dobitnica Statuete, omiljena i poštovana od strane pozorišnih znalaca, kolega i publike, ostvarila je na sceni Knjaževsko-srpskog teatra brojne nezaboravne uloge.

U obrazloženju žirija stoji da ova glumica strpljivo gradi svoj umetnički put i svojim primerom potvrđuje da se značajna glumačka karijera, vredna poštovanja, može izgraditi i van Beograda.

Podelila je sa nama osećanja na vest o nagradi.

Saopštena su i imena dobitnika ostalih nagrada Teatra.

Prsten sa likom pripao je rediteljki Ivani Vujić.

Kompanija Telekom Srbija dobitnik je medaljona sa likom Joakima.

Tri godišnje nagrade pripale su garderoberki Dragici Ilić i glumcima Miodragu Pejkoviću i Jasmini Dimitrijević.

Jasmina, koja je godišnje priznanje zaslužila naslovnom ulogom u predstavi ”Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera” igra i u novoj predstavi ”U stvari, teatar”, koja će premijerno biti izvedena 15. februara.

Po tekstu Dragane Bošković ovu duodramu režirala je Andrea Lazić.Na sceni, igrom slučaja, nagrađene glumice.

Obeležavanje 181. godišnjice osnivanja prvog profesionalnog pozorišta u Srbiji pratiće i izložba pod nazivom ”Knjaževsko-srpski teatar od 1835. do 2015.” Muzej pozorišne umetnosti Srbije autora Biljane Ostojić.

Izvor: RTK